Sommelier

Coraz częściej restauratorzy dbają nie tylko o wystrój lokalu czy smak potraw, ale również o to, aby zaspokajać podniebienia klientów również dobrym trunkiem. Od lat wiadomo, że dobre wino podkreśla smak potraw i jest doskonałym uzupełnieniem posiłku. Właśnie po to w restauracjach zatrudniani są sommelierzy – aby dobrać odpowiednie wino zarówno do potrawy, jak i do potrzeb klienta.

Na szkoleniu dowiesz się między innymi:

  • jak przebiega produkcja wina oraz jak należy je przechowywać,
  • jak dobrać odpowiednie wino do potrawy,
  • w jakich kieliszkach czy karafkach podawać poszczególne rodzaje tego alkoholu
  • czym jest dekantacja wina i jakie są jej techniki.

 

POZOSTAŁY 3 WOLNE MIEJSCA NA TERMIN LIPCOWY
OSTATNI KURS W TYM ROKU!


Skontaktuj się!

Aby zapisać się, uzyskać więcej informacji o szkoleniu, a także otrzymać szczegółowy harmonogram, skontaktuj się wypełniając poniższy formularz lub zadzwoń pod nr telefonu 693 600 046.

    Pola obowiązkowe oznaczone są gwiazdką


    Termin szkolenia11-12.07.2020, 25-26.07.2020GdzieGeovita DźwirzynoW programie32 h (4 dni)Opłata184 zł/os. (bez noclegów), 215 zł/os. (z noclegami)Dofinansowanie kursów obejmujeudział w pełnym programie kursu (w tym poczęstunek: kawa, herbata, lunch), noclegi i wyżywienie, materiały dydaktyczne, opłatę za egzamin Izby Gospodarczej Hotelarstwa Polskiego.KontaktJoanna Rutkowska

    Privacy Preference Center